Registrer deg gratis nå!

Jeg er en:
videre »

BDSM - finn straff og kjærlighet på flirtfair.no

Du blir kåt av å bare høre ordet bdsm? Eller har du alltid vært nysgjerrig på hva bdsm egentlig er? Da har du kommet til rette sted hos flirtfair.no! Her kan du både lese om bdsm og bondage, men du vil ikke minst finne andre medlem som er like interessert eller inn på bdsm som deg! Alt du trenger å gjøre er å bli medlem hos oss. Det er helt gratis og hvis du lager din egen profil kan du allerede oppgi at du liker bdsm. Slik kan du bli enklere funnet av andre som deler dine interesser!

Lenker og lær – eller håndjern og ris: Hva er egentlig bdsm?

Det er nok mange som grøsser seg litt av tanken, og får bilder opp i hodet av diverse kjettinger, pisker, lær og smerte når de hører ordet bdsm. Det er viktig å understreke at bdsm, eller sadomasochisme som det kalles, ikke er en bestemt form for en sexhandling, men et samlebegrep. Man vil finne et bredt spekter innenfor bdsm, hvor noen gjerne foretrekker lett ris på rumpa, – mens andre trenger heftigere leker med ydmykelse og smerter involvert. I all hovedsak er det en tiltrekning av dominans og/eller underkastelse som pirrer de fleste innenfor bdsm-miljøene. Og grensene blir satt av hver enkelt, det er aldri en fasit.

BDSM er alltid et samspill mellom sexpartnere

Det er også svært viktig å få understreket samspillet som er å finne mellom en eventuell «sadist» og «masochist». En «sadist», altså personen i kontroll, vil finne det tennende å kommandere, «tvinge», kontrollere og straffe sin sexpartner. Her er tillit og forståelse for hverandre sine grenser selve nøkkelen for at det skal bli velykket. Den dominante vil ikke nyte eller tenne på bdsm om den underkastede innerst inne ikke tenner på det selv, - og det samme omvendt: en i underkastelse vil aldri kunne slappe helt av og føle seg vell, om han/hun vet at personen i kontroll egentlig ikke synes noe om det. Det skal gå begge veier, og man skal alltid overholde hverandres forhåndsbestemte grenser.

Hva ellers inneholder bdsm?

Bdsm inneholder alt fra et par uskyldige klaps på rumpa, til håndjern, bind for øynene, tau, smerte, «tvang» og ydmykelse. Det er ingen fasit, og dette er svært viktig å få frem. For at man skal kunne nyte godt av bdsm, og alt det måtte innebære, må man vite hva man selv tenner på. Dette er betydningsfullt for at man skal få en god erfaring, og ikke føle at grensene blir tråkket over og at en selv blir krenket. Bdsm er alltid basert på samtykke, konsensus, fra alle/begge parter som er involvert. Noen nytter godt av å bruke en «safeword»ordning, hvor de rett og slett har et avtalt ord de kan si høyt, om man vil stoppe akten. Dette blir ofte brukt hos dem som praktiserer smerte og binding, og at en «del av leken» er at det skal føles ufrivillig – ofte der klassiske stopp-ord som «nei», ikke gjelder.

Ulike former for bdsm

  • Det finnes ulike former for bdsm som man ofte kan kategorisere de forskjellige preferansene inn i. Den vanligste er absolutt «Dominans/Underkastelse», og går igjen hos de fleste som praktiserer et sexliv basert på bdsm. Det er også svært vanlig med rollespill, hvor man gjerne fletter inn flere former for dominans - da ofte i form av et straff/belønning-system, kommandering, ydmykelse og respekt. Her er det igjen opp til hver enkelt hvordan dette skal gjennomføres på best mulig måte, for at begge/alle skal nyte godt av det.

  • Andre former for bdsm er «bondage»-delen. Det er nok her de fleste hever et noe skremt øyenbryn, og ser for seg maskerte personer med kjetting og tau klar. For de mer sarte, kan nok sistnevne virke skummelt, men man skal huske på at det alltid skal eksistere en gjensidig tillit og lyst.

  • Man behøver heller ikke å reise til biltema og hamstre kjettinger for å få noe utav bondage-delen. Tau holder i massevis, og er man på den kreative siden, kan et slips/skjerf/bånd fikse det meste der hvor tauet mangler. De fleste som liker å bli bundet, forteller at det er tapet av kontroll som tenner dem. Å ikke kunne bevege seg, måtte godta at den dominante bestemmer – er pirrende og tennende for flere mennesker. Bondage delen kan lett - og blir ofte - kombinert med rollespill med avstraffelse/kommandering.

  • Man har også fetisjisme-delen ved det hele, og her er det mange knagger. Det er ikke alltid mennesker liker bdsm kun fordi de liker å ta kontroll/miste kontroll, eller føle smerte/pådra smerte, – det finnes flere som rett og slett tenner på gjenstandene og klærne som blir brukt. En svært vanlig fetisj innenfor bdsm, er nemlig klærne. Mange regelrett digger at partneren bruker lær eller kinn, imens andre elsker å selv ha lær over huden. Det finnes massevis av bdsm-klær å finne både i erotiske butikker og på nett, og man kan ofte selv kjøpe basisklær i vanlige klesforretninger, og sprite opp kostymet med hva en måtte ønske. Fantasien har virkelig ingen grenser!

Hvorfor er BDSM så populært?

Så hva er det som er så tiltrekkende med bdsm? Hva er det som får mennesker til å ville la seg binde fast, bli brukt, straffet og «eid»? For å ikke glemme det å faktisk ville binde noen, straffe dem og eie dem. Er det psykologisk? Selvfølgelig er det psykologisk, men ikke i den forstand samfunnet trodde for noen tiår siden. Den gangen ble det sett på som et «seksuelt avvik», noe unaturlig og uvanlig som ikke burde bli stuerent. Man trodde gjerne at personer som tente på bdsm enten hadde traumatiske opplevelser fra barndommen, eller at alle som likte å dominere i senga, gjorde det fordi de var underkuede mennesker i hverdagslivet. Dette er myter, og generalisering på høyt nivå, som dessverre fremdeles lever i beste velgående. Det finnes ikke en enkelt setning som kan forklare hvorfor mennesker tenner på bdsm, dette er noe de kun vet selv, og egentlig ikke noe andre skal legge seg opp i. Men det finnes fellestrekk, og ofte begrunnelser som går igjen. Mange liker følelsen av å gi seg helt til partneren sin, der hvor tilliten har fått en fast plass. De liker spenningen ved å ikke kunne bestemme selv, ikke vite helt hva som skjer, og rett og slett ikke ha kontroll. Mange forteller at de gjerne er mennesker som ellers liker kontroll i livet – og at kontrasten i senga både blir intens, skummel og svært pirrende. Andre forteller av smerten er en sentral del av nytelsen, og at de trenger smerte i varierende grad for å kunne tenne optimalt. Dette kan også kombineres med ydmykelse, eller de to kan stå separat som individuelle grunner. Ydmykelsen har ofte samme funksjon som smerten, det er noe man forbinder med ubehag – noe de fleste prøver å unngå i hverdagslivet. Men i senga kan bruk av ydmykelse, med eller uten straff, være noe flere tenner stort på. De liker følelsen av å «være liten», gjerne hjelpeløs, skamfull og totalt utav det de normalt ville sett på som sin egen komfort-sone. Ordet «kontrast» går derfor ofte igjen.

Bdsm handler altså strengt tatt om følelser. Er ikke følelsene til stede, vil ikke opplevelsen føles god. Om det så er den ydmykende delen, den dominerende delen eller avstraffelsen – følelsene er det som får oss til å tenne, til å fantasere og gi seg hen til nytelsen. Mange forteller også at det kjærlige er en like viktig og stor part av bdsm, og at det er viktig å vise hengivelse og respekt. Det er blitt beskrevet at den kjærlige delen ofte føles svært intens og sterk etter en akt med bdsm, da kroppen etterpå gjerne føles oppgiret, ydmyket, straffet og kontrollert.

Respekten er svært viktig, og kosen etter slik sex er noe folk ofte beskriver som like viktig som selve akten.