Registrer deg gratis nå!

Jeg er en:
videre »

Bondage, hva er det egentlig?

Er du en av dem som egentlig ikke vet hva bondage er og synes det er litt flaut å spørre noen av vennene dine om noe som er såpass Hardcore? Fortvil ikke, du er langt i fra alene om dette og her kommer svaret på ihvertfall noen av de mange aspektene ved bondage. En ting er sikkert: Når vi snakker om bondage må vi holde oss mer i formen «kan være» enn «er». Skulle vi tatt med alle ville den boken aldri blitt ferdig... Som det formelt sett beskrives innebærer bondage (i sammenheng med seksuell tilfredstillelse) «bruk av tvang og begrensning av bevegelse for å fremme seksuell nytelse av de involverte aktørene.»

Høres fint ut det, men hvordan da..? Bondage kan være så noe så enkelt som et par simple lekehåndjern fra den lokale sexleketøy-butikken nede på kjøpesenteret, eller det kan være så komplisert som (hold på hatten) «full mumifisering og sensorisk deprivasjon» (betyr å bli berøvet for noe, i dette tilfelle bevegelsefrihet i stor skala).

Hemmeligheten ved bondage

Nei, ærlig talt, la oss glemme de fine formuleringene et øyeblikk og se på hva dette egentlig dreier seg om, eller hva? Bondage kan være en aktivitet folk engasjerer seg i for sin egen skyld, fordi de blir tent av det, eller det kan være et verktøy for å forbedre et større, mer komplekst forhold. Du trenger ikke å ha et skap fullt av forseggjort utstyr for å engasjere deg i bondage - skjerf, strikk,snorer eller et par tau kan være nok til å få en god bondage-økt i gang og hvis du noensinne har tent på å ha noen som holder håndleddene dine slik at du ikke kan bevege hendene under en seksuell økt, kan du komme til å oppleve at bondage kanskje har noen hyggelige overraskelser i vente for deg.

Som de fleste andre seksuelle begreper er det lett å kjenne igjen, men vanskelig å definere. Det tar mange former, noen mindre opplagte enn andre; selv om du kan, til en viss grad, engasjere deg i bondage uten å måtte anskaffe deg altfor mye utstyr, kan samtidig den dedikerte bondage-entusiasten samle seg en hel skattekiste av utstyr, alt fra hjemmelaget utstyr som du kan skaffe deg ved å ta en liten tur til jernvarehandelen - til håndlagde verk av funksjonell art som kan koste tusenvis av kroner. Bondage-utstyr kan variere i størrelse og kompleksitet fra et skap med et par øyekroker og noen tau til å fylle et helt rom med møbler som ser ut som om de hører hjemme i et middelalderslott (noen av dem kommer faktisk derfra!).

Hvorfor liker folk bondage?

Det finnes mange forskjellige grunner til at folk tenner på bondage og BDSM. Noen synes det er en fin måte å sprite opp et tidligere trøtnet sexliv mens noen sier at bondage i seg selv er det viktigste, at det er ikke en del av Sex-praksisen deres, for å si det sånn. Noen liker det for dets visuelle virkning - klær, verktøy og utstyr kan appellere til alle slags forskjellige smaker når det gjelder mote og duppeditter. Noen opplever at det minner om en tid i livet da de hadde mindre kontroll og mindre ansvar og for dem kan en omgang med bondage være en mulighet til å gi slipp på verdslige bekymringer og la noen andre sette seg inn bak rattet og ta styringen.

Motsatt, kan en person finne ut at å binde opp en sexpartner åpne for en slags kontroll eller makt som hun/han ikke finner utenfor en bondage sammenheng. Uansett hva en persons årsaker og grunner kan være er bondage ofte en måte å oppleve følelser og å få tilgang til synspunkter som er vanskelig å finne uten å gå inn i en verden der reglene er litt annerledes eller i det minste mer tydelig rett frem.

Bondage kan praktiseres på egenhånd (selv om tilstrekkelige sikkerhetstiltak bør alltid tas for å sikre at du ikke roter deg inn i noe du ikke kan komme deg ut av uten hjelp), med en annen person, eller i en gruppesammenheng som for eksempel Trekant; det kan være en del av en scene som involverer andre aspekter som voldtektsfantasier og scener fra rollespill eller det kan nytes bare fordi man liker å bli bundet fast. Det kan være rent fysisk eller det kan være en del av en vei til selverkjennelse; mange opplever at når de engasjerer seg i bondage åpner de opp for emosjonelle reservoarer som ikke finnes tilgjengelig noe annet sted.

Det kan vel sies at det finnes like mange typer bondage som det finnes fantasier, fetisjer og seksuelle ideer. Dette er en rik verden, intenst personlig og full av muligheter for selvutfoldelse, fantasi og oppfinnsomhet. Våre forskjellige kulturer har ulike typer bondage også. Mens bondage fra vesten vanligvis er et utstillingsvindu for forseggjort knytte/bindeferdigheter finnes det i østen utrolig kompliserte enheter som Shibari (et japansk ord som betyr "å knytte eller binde") avhengig av bruken av intrikate mønstre knyttet til bestemte typer og lengder av tau. Noen varianter inkluderer typer med tau uten bruk av knuter i det hele tatt.

 

Hva med bondage utstyr? Noen varianter av bondage innebærer bruk av forskjellige fetish-klær, laget av restriksjoner som ikke fanger en person i den forstand at vedkommende ikke har mulighet til å komme seg fri, men avhenger i stedet av følelsesmessig eller symbolsk tilbakeholdenhet. Eksempler på klær er ufattelig høye hæler og stramme skinn- eller latexklær som begrenser muligheten til bevegelse. Bondage er et paradis for motedesignere verden rundt siden nesten alle slags typer klær, uniformer, arbeidstøy osv. kan replikeres inn i det materialet som bondage-entusiaster ofte liker best i den grad at lær, latex, gummi og PVC-klær antyder ofte noe kinkig i seg selv for folk som ikke nødvendigvis er tilhengere av en SM-livsstil.

Noen mennesker som liker bondage liker også Domina og sier at det gir dem mulighet til å oppdage og uttrykke en åndelig side av seg selv som de kanskje aldri ville ha funnet hvis det ikke hadde vært for de intense følelsesmessige reaksjonene som en bondage-økt kan skape for dem. Mumifisering for eksempel, der det handler om å dekke til kroppen fullstendig og kutte av all følelse ved hjelp av ørepropper, masker og noen ganger også ren lufttilførsel, kan være som å isolere personen som i et sensorisk deprivasjonskammer, noe som gir unike muligheter for meditasjon og ettertanke.

Andre varianter kan være entusiaster som liker å fordype seg i trange områder, bryst-bondage, fot-bondage og penis og testikkel-bondage er alle disipliner som fokuserer på spesifikke og svært sensitive områder på kroppen. Som med Shibari er dette ofte arenaer for forseggjorte løsninger som med stor dyktighet og oppfinnelse er utviklet til disse formålene når det kommer til bruk av tau og snorer og enheter som penisbur (ja, du leste rett) som både stimulerer kroppsdelene som er involvert og i tillegg gir mulighet for maksimal visuell underholdning. Det finnes ikke grenser...

Bondage sexnoveller:

  • Velkommen pusekatt - Da hun kommer hjem er det en kraftig hand som river henne ned og en mørk stemme som beordrer henne...
  • Lilly - Han bestiiller henne hjem til seg og gjør med henne alt han vil...
  • Flink Jente - Hun er lenket fast til noe og han penetrerer henne som bare det...
  • Løgnen - Hun må lure herren sin for å få jobben hun så forferdelig trenger, men han finner ut og straffen er forferdelig...
  • Flink gutt - Han elsker smerter. Det vet hun og derfor gir hun ham det han trenger...