Registrer deg gratis nå!

Jeg er en:
videre »

Casual Dating Trends 2015- Glem alt du visste om dating

Du tror du vet alt om dating og om hvordan man finner seg en sexpartner eller partner for livet? Det tror ikke vi ;) Her kommer noen casual dating trender for 2015 som er både skummelt, morsom og kansjke en smule desperat

 

Virkelig, glem alt du trodde var normalt. Og da mener vi ikke overgangen fra å sitte på en romantisk benk i en bortgjemt hage, til å bla gjennom Tinder og trykke «liker» - for sistnevnte vil også snart være et like tilbakelagt kapittel, som anonyme kjærlighetsbrev. Sammen med den teknologiske utviklingen, som forøvrig bare går fortere og fortere, vil jakten på den perfekte sexpartneren alltid finne nye metoder. Samtidig som virtuelle robotkjærester høres ut som noe tatt ut fra en sci fi bok, er det å ringe på døra hos den utkårede med nyplukkede fioler noe man snart kun vil lese i Jane Austen romaner.

Dating er et tema for kjærlighets- og sexsultne ingeniører

Datingtrender vil alltid være et tema for ingeniører som ikke er redd for å gå litt uvanlige veier, og det er ikke lenge siden Internettdating ble et nytt og hett fenomen. Etterfulgt kom det flere nettsider og applikasjoner med avanserte «match-making»-funksjoner, hvor man enkelt tastet inn sine interesser og preferanser – og drømmepartneren tilsynelatende skulle hoppe opp på skjermen, klar med ring, armkrok og fremtidsutsikter. Dette var vel og bra, og flere frustrerte single har funnet både ulykke og lykke via slike sider. Det har aldri vært enklere å treffe potensielle partnere – og enklere skal det tydeligvis bli.

Vi har samlet de 5 mest fascinerende, interessante og ikke minst futuristiske metodene for å finne din livsledsager eller sexpartner.

Om man skal måpe av bestyrtelse, smile av kreativiteten eller gråte over at den tradisjonelle jakten på kjærligheten er død – får være opp til hver enkelt. Spennende er det uten tvil!

Så hva skal vi tenke om alt dette?

Uansett hvordan du ser for deg din dating i de neste årene, er det tydelig at det finnes metoder og verktøy for hver smak! Om du har lyst å skreddersy din drømmepartner ned til hver minste detalj, bruke DNA-et ditt til å finne din perfekte match, avsløre datens egentlig hensikter med 18 år gammel toneleie-forskning eller ha en backup-kjæreste og vise til en masete og nysgjerrig verden – teknologien gir rom for en hver sjel som ønsker å gjøre enhver datingprosess enklere!

 • 1. Bygg drømmepartneren din med Idreamofu

  Ja, du leste riktig. Og når vi skriver «bygg», mener vi regelrett å bygge. Idreamofu er en datingside som lar deg skreddersy din utkårende, akkurat slik du ser han eller henne for deg i hodet ditt. La fantasien bli til virkelighet, er vel en god setning å bruke i dette tilfelle – for her blir ingenting spart på. Har du alltid hatt en brennende fetisj for brunetter med etasjeklippet hår, ovale øyne med en anelse nedovervendt bøy og lepper som buer seg tre millimeter i 45 graders retning oppover? Ingen problem! Dere som noen gang har spilt The Sims 2 og 3, vet hva jeg prater om.

  Idreamofu er akkurat som å spille The Sims

  Om du føler deg i det kresne hjørne, kan man til og med velge bagrunn til bildet ditt – og da snakker jeg ikke om privat- eller jobbakgrunn. Her mener jeg bakgrunn i ordets forstand, nemlig en scene en kan plassere din tilpassede kjære. Det kan være alt fra et auditoriet, til et bassengområdet eller en skog. Har man alltid sett for seg kvinnen i sitt liv stående blant trær, så hvorfor ikke? Når drømmepartneren så er bygget, kan du la søkemotoren gjøre jobben for deg, og du kan tilbakelent vente på at din fjonge, skogentusiastiske brunette. Nettsiden vil da matche ditt menneskelige byggverk med de eksisterende profilene som er å finne, og vise deg i kronologisk rekkefølge hvilke kvinner som passer deg og din fantasi best. Kan det bli enklere? Før bygget man kjøkkenet sitt på nettet, nå kan man bygge sin sjelfrende eller sexpartner. Teknologi på sitt beste.

 • 2. Ditt eget DNA puslespill: Instantchemistry

  Noen synes gjerne det å bygge sin knullepartner fra tærne og opp høres ut som en unødvendig tungvindt, og ikke minst overfladisk måte å tilnærme seg casual dating på. Allikevel kan tradisjonell dating virke håpløst, for her skal mange merkelige frosker kysses før man kjenner at kjemien klaffer. Er du en av dem som virkelig har sagt seg ferdig med kjemi-jakt? Kanskje det nyeste innenfor DNA er noe for deg? Her har man rett og slett skippet de evigvarende ukene med uendelige treff for å finne rett kjemi, og hoppet rett til å bokstavelig talt finne rett kjemi.

  Slik skal din DNA forteller deg hvem som passer:

  Det nyeste innenfor dna-forskning åpner nå muligheten for å gi fra seg sitt dna for å finne en kompatibel partner – som har gitt fra seg sitt dna. Science fiction, sier du? Vel, science er det iallefall, men langt ifra fiksjon! Selvfølgelig er det noen i USA som kom opp med dette, som kaller seg for instantchemistry, men i alle fall mener de å ha funnet ut at vitenskap har mye å si på datingområdet og at man helt enkelt med hjelp av DNA kan teste om du og din partner vil passe sammen eller ikke. Dette kan jo høres for godt ut til å være sant. Er det virkelig mulig å droppe hele datingprosessen ved å kun levere inn litt spytt, for å så få det på arket hvem du er kompatibel med? Mange tenker nok at de her vil spare massevis av verdifull tid – mens andre aldri ville gitt fra seg den spennende og nervepirrende datingperioden. Smaken er som baken, og selv om man i dette tilfelle kan finne ut hvilken bak som er kompatibel med din – høres det nesten litt for enkelt ut. Men fascinerende er det, ingen kan si noe på det!

 • 3. Gettin' creepy: Nametag og google glasses

  Det er ikke til å skyve under en stol at mange liker tradisjonell dating - vel, i så stor grad som vi kan kalle nåtidens datingtrender for tradisjonelle! Flere synes nok det er mest spennende å utforske hverandre før man vet at kjemien passer, og med dagens sosiale medier kan man enkelt luke ut dem man vet iallefall ikke passer sammen med, og ta det derfra. Hvor ofte har man ikke sett et flott ansikt på busstoppet, og lurt på hvem personen bak øynene egentlig er? Utseende har mye å si for en potensiell tiltrekning, absolutt, men i det lange løp skal man også passe sammen personlighetsmessig. Dette kan man som regel ikke vite før man har åpnet kjeften og faktisk pratet med personen, men det finnes allikevel verktøy som kan kickstarte prosessen.

  Og det skal fungere slik:

  Igjen en idée som kommer fra USA, nærmere bestemt fra nametag og her presenterer de en ny funksjon som er tilgjengelig for de såkalte Google glasses – men også etterhvert til din smarttelefon. Om du ikke har noe imot å virke litt creepy, tar du opp din telefon – eller google glasses – neste gang ser et vakkert ansikt, et deilig mannebein eller en tiltrekkende nese, og trykker på en knapp. Personen man da har tatt bilde av vil havne i den avanserte søkemotoren, og man får kjapt opp all informasjon det er å finne om han eller henne. Man kan da bla gjennom alle sosiale medier personen er registrert på, og på noen sekunder finne ut om yndlingbandet hans eller hennes er en dealbreaker eller ikke. Det må sies at dette kan begrense kraftig din mulighet for å faktisk finne noen en hadde trivds godt sammen med, men det er allikevel en artig greie. Men for all del, om du vurderer bli hobbystalker og knipse ukjente mennesker– vær for Guds skyld diskre! Når man snakker om å være creepy, har samme selskap forøvrig også utviklet en lignende applikasjon som de kaller for CreepShild. Denne er akkurat kommet på markedet i USA, og skal tilsynelatende la deg få vite om offeret du har knipset er registrert som en seksualforbryter. Man får kysse alt som kan krysses om at uheldige og uskyldige mennesker med lignende ansiktstruktur ikke får på seg et urettferdig og usant stempel som voldtekstmann!

 • 4. Pass på hva du sier: Beyondverbal hører alt!

  Om man er så heldig at man allerede har kjempet seg gjennom hele datingprosessen, og har funnet en man virkelig liker – ja da burde jo alt være bra? Hadde det bare vært så enkelt. Vi har alle vært i situasjonen hvor man er hodestups forelsket, eller som vi liker å si det – sosialt akseptert gal. Man overtolker, analyserer, grubler og fantaserer. Er han eller hun like forelsket i meg? Hva tenker han egentlig? Spiller han et spill? Mener hun det når hun sier at hun liker meg? Lidelsen tar aldri slutt, og for noen kan dette være verre enn å være ensomt singel. Men frykt ei, for de konfliktskye finnes det en redning. Beyondverbal, enda en bedrift fra USA, presenterer 18 år med forskning innenfor det de kaller «Emosjonell Analyse». De har utviklet et program til blant annet smarttelefoner som skal analysere ditt toneleie, og fortelle deg hva du egentlig føler når du sier noe. I følge dem selv trekker de ut, analyserer og tyder et komplett sett av følelser direkte fra en persons stemme. Å spørre en potensiell partner om han eller hun er seriøs med datingen, har i så fall aldri blitt enklere. Dette høres jo igrunn helt fantastisk ut, og de tilbyr også å prøve det ut direkte i nettleseren deres. Som nysgjerrige og søkende sjel, måtte vi jo prøve dette selv, for forskningen og dokumentasjonens del (og litt vår egen).

  Slik funker Beyondverbal

  Det kom opp en boks hvor du kunne konfigurere din mikrofon til å fungere optimalt, og så var det igrunn bare å trykke på «start». Vi fikk nedtelling fra 3 sekunder, sammen med en beskjed om å tenke på en person eller en ting – og deretter prate om dette i 20 sekunder. Vi valgte først jobben og pratet og pratet – som om vi fortalte noen over Skype hva det var vi drev med. Da de 20 sekundene var over, kom det opp to resultater, den ene kalt «Primary Moods» og den andre «Seconary Moods». Den første fortalte oss at vi hadde selvsikkerhet og hadde ambisjoner om å oppnå mål. Den andre sa at vi er motivert, entusiastisk og hadde en sterk tro på det vi pratet om. Herlighet, tenkte vi, dette stemte jo igrunn godt med hva vi selv følte. Men ville den treffe like godt om vi pratet om privatlivet mitt? Vi prøvde det enda en gang, og pratet nå om en spesiell person vi virkelig har et godt øye til. Svaret var like overraskende som forrige gang, og vi ble nå fortalt at vi var glad, flørtete, forelsket og virket svevende. Vi kunne ikke selv høre forskjell på toneleiene, da vi passet på å ikke virke overivrig overhodet - og trodde vi ville få opp det samme resultatet en gang til. Men nei, dette var virkelig overraskende. Så hvis du har litt tid til overs er det moro om du prøver det selv! Tenk hvor mange timer en kan spare seg selv for å gruble i det uendelige om en person faktisk liker en. Men så kommer jo spørsmålet om denne personen vil la seg avhøre på en slik måte, og det er det nok ikke alle som hadde følt seg komfortabel med.

 • 5. Single 4 ever: Invisible boy/girlfriend

  Men hva med dem som rett og slett ikke gidder datingen mer? Hva med dem som er lei av evigvarende mas fra mødre som ønsker at lillegutt skal finne den lykkelige kjærligheten alle andre steder enn i jobb og hobbyer? Det er nok mange frivillige single som føler på presset til å skaffe seg en partner, om ikke for å tilfredsstille seg selv, men for å tilfredsstille alle rundt en. Redningen er igjen nær, som så mye annet i denne teknologiske høyalderen. Invisibleboyfriend og invisiblegirlfriend kan være løsningen for de fornøyde single, som igrunn ikke vil ha en partner akkurat nå. Iallefall ikke en levende en.

  Slik kan du får deg en usynlig kjæreste

  Man kan velge om man vil ha en jentekjæreste eller guttekjæreste, og det er ulike «pakker» som kan velges utifra hvor seriøst «forholdet» skal være. Tjenesten er for dem som vil lyve på seg et forhold, og som trenger troverdige bevis for å «backe» opp løgnen. Man kan få tilsendt bilder, facebook meldinger, romanstiske smser, søte lapper, blomster på døren, telefonsamtaler og et helt lass av bevis å vise nysgjerrige tanter på neste slekttreff. Eller bare for å få innpåslitne friere til å slutte med sleipe sjekkereplikker! Bakgrunnshistorien for forholdet kan man velge selv, og den usynlige kjæresten vil spille med. Men hvem er denne partneren? Bak din usynlige kjæreste sitter det et team av webutviklere, skapere, grundere og eksperter innenfor romantikk – alle klare til å fyre liv i ditt liksom-kjærlighetsliv. Man velger utseende på kjæresten fra et bildebibliotek, og kan da egendefinere hvordan han eller hun skal se ut.