Registrer deg gratis nå!

Jeg er en:
videre »

Hvor mye skjuler vi?

Vi kan lese minst en forferdelig erfaring med nettdating på forskjellige blogger – folk møter folk som er mye eldre, yngre, “storbeinet” og noen ganger av forskjellig kjønn! Er det en regel at man skulle smålyve på nettet? Selvfølgelig er det ikke alltid sånn, men statistikken viser at mange folk.

Alder

De fleste undersøkelsene viser klare tendenser – menn lyver dobbelt så mye enn kvinner om alderen sin, nemlig ca. en tredjedel menn og 17% kvinner. Vi tenker selvfølgelig at alder bare er et tall på papir, og ofte tillater folk at man lyver om alderen. Å lyve om alderen sin er noen ganger helt ok, hvis det blir ikke hovedtemaet, men tenk på at seriøse forhold baserer seg på tro og ærlighet, så man skal ikke begynne med løgn om man søker en fast kjæreste!

Vekt

Dette er kvinners verden. Men det hadde vært meningsløs uten menn som liker slanke kvinner. Men forskning peker på at kvinner er “stortsett” ærlige, fordi de fleste tar bort bare 1 eller 2 kilo, så det dannes ikke så stor forskjell med disse løgnene. Vi ser en tydelig innvirknig fra modebladene, men kvinner – husk at ikke alle menn liker tynne damer. Egentlig er det mange som synes at en stor rompe er rent fantastisk! En annen ting er kroppen. Her har vi noe universelt! De fleste ikke innrømmer at de gidder ikke å dra til treningsstudio eller i det minste løpe litt rundt i parken, derfor er det så mange av oss som er “atletiske”, ” muskuløse” og “slanke” mens vi egentlig kunne ha nytte av litt trening.

Inntekt og jobb

 

“It is a man’s world.” Menn er flinke til å presentere jobben sin annerledes. Vi hører mye om en ansvarsfull, høy, profesjonell og (ikke minsk) høybetalt posisjon, mens egentlig jobber han som veileder for to andre medarbeidere. Men kvinner er ikke helt naive her heller! En del presenterer jobben sin som noe glamorøst, og det leder oss til et annet (og veldig allemenn menneskelig) tema, og det er den hele selvpresentasjonen

.

Hobbys og venner

En ting som yngre og menn gjør er å speile partneren sin. Særlig merket blant de uten mye erfaring, er denne tendensen noe ganske allement når det gjelder dating. Folk pleier å trekke ut informasjon de hørte en gang i livet sitt og presantere seg selv som en ekspert på, for eksempel, vin, hester, basketball eller technomusikk. Dette danner en ganske falsk bilde, og det er ikke ikke anbefalt til de som søker fast kjæreste. En ting til folk liker å gjøre er å bygge opp selvbildet ved å nevne at de kjenner rike og kjente personer. Dette virker kanskje barnslig, men statistikken viser ingen forskjeller på tvers av alder. Det er ikke hyppig, men folk av all alder lyver slik. Råd: her ser vi allerede at å lyve er et lite spill, og burde ikke tas som noe utelukkende negativt

Men nå kommer nettdatings verste fiende… Bilder!

Vi som er blogg-avhengige leser minst et blogginnlegg per uke om en nettdating katastrofe. Stortsett skyldes de til en uekte profilbilde. Kvinner bruker profesjonelle bilder med mye fotoshop, og men bruker gamle bilder. I helt ekstreme situasjoner dukker det opp en annen person på møtet enn det du hadde forventet. Råd: Be om flere bilder, ikke ta risiko av å bruke en hel kveld på å forberede deg for en skikkelig date med en person du bare har utvekslet noen få bilder med. Cam er en annen mulighet!

Ville jeg datet meg sjøl??

Til slutt, etter å ha analysert alt, kunne vi bare åpne profilen sin. Kanskje er det en god profil, like bra eller bedre en andre. Man ser fint ut. Men hva kommer folk til å tenke om meg, om hvem som står bak de pene bildene og en vittig profiltekst? Ikke bli deprimert. De fleste løgn på nettdatingsider er ganske små. Folk flest lyver bare litt (litt mindre i alder, vekt og litt høyere inntekt), mens de som skikkelig lyver og representerer seg som en helt annen person er i mintretallet. Det er bare å søke til du finner den rette!

Sex og dating nyheter for 2013

Få kjærlighet og samlivsråd via nettet

Er du usikker på om fyren du sender meldinger med liker deg? Er venninene dine lei av å måtte analysere alle meldingnee, gang på gang? Nå kan du få hjelp på nettet! En ny trend som har dukket opp den siste tiden er nettsider hvor man kan sende inn spørsmål og andre brukere gir deg råd og kan stemme om de er enige/uenige, om han er interessert/ikke interessert.

Av/på forhold

I løpet av de siste årene har det blitt enda mer vanlig at par som gjør det slutt blir sammen igjen. Ta for eksempel kjendisparet Selena Gomez og Justin Bieber som har vært av og på den siste tiden. Mye av grunnen til det har blitt vanligere å bli sammen igjen henger mye sammen med økt bruk av sosiale medier. Man har hverandre gjerne på twitter, instagram og Facebook hvor man hele tiden får oppdateringer om hva den andre gjør i tillegg til at man kan se bilder fra når det gikk bra i forholdet.

Være singel, selvstendig karrierekvinne og være stolt av det

Før i tiden var det vanligere å gifte seg og stifte familie når man var ung. Nå for tiden er flere og flere kvinner i begynnelsen av 30 årene fortsatt single og ønsker heller å fokusere på karriere. Det er blir ikke lenger sett på som skam å være singel og mange ønsker heller dette fremfor familie. Flere kvinner enn tidligere tar høyere utdannelse og forsørger seg selv. Flere av de største kjendiskvinnene forteller åpent at de ikke ønsker å gifte seg og at de setter karrieren foran det å finne seg en mann.

Eldre kvinner, yngre menn

Har vel vært en stund etter tvserier som cougartown (finne flere eksempler og kjendiser, demi moore og ashton kutcher kanskje et av de mest kjente parene). Kvinner tar nå mye bedre vare på seg selv og har fokusertp å karriere. Eldre kvinner vil derfor i yngre gutters øyne være like attraktivesom de på deres egen alder og i tillegg har mer erfaring. Egen datingside for dette som har fått et opprykk i medlemmer de to siste årene.

Finne kjærligheten via Facebook

Man se venner blir tagget i bilder og spør om å bli introdusert, skrive message og ta kontakt, ser på mutual friends og gjør det lettere og mindre flaut å ta kontakt. Også massevis av grupper og sider man kan bli kjent på via facebook, se like interesser. Bli venner med folk du gikk på skole med og ta kontakt eller en gammel flamme.

Bruk av sexleketøy

Etter boka som markerte dette året, “Fifty Shades of Gray”, har slag av BDSM utsdyret økt på 400%, rapporterer en av verdens største produsenter av beads, sexleketøy som lar deg leke vaginalt og analt på flere måter. Her må du være ganske modig, eller så var regelen før. Nå virker det som om alle fikk lyst til å prøve det ut! De skriver også at beads ikke bare hjelper stimulere vagina og penis i løpet av seks, men også masserer penismusklene og gjør dem sterkere. Vi kommer nok til å se mer av dette i framtiden!

Fakta om nettdating

Visste du…?

- Menn kikker gjennom tre ganger så mange profiler som det kvinner gjør.
- Det er 40 % høyere sannsynlighet for at en mann tar kontakt med en kvinne etter å ha vært på profilen enn det det er for en kvinne som har sett på profilen til en mann.
- Menn lyver mest om alder, høyde og inntekt.
- Kvinner lyver mest om vekt, kroppsbygning og alder.
- Kvinner som er 26 år har flere følgere på nettet enn menn.
- Menn på 48 år har dobbelt så mange følgere på nettet enn kvinner.
- På en datingprofil synes de fleste at “om meg” (55 %) og “fotoalbum” (45%) er det viktigste. Derfor er det viktig å legge arbeid i profilen og laste opp bilder av deg selv!
- 1 av 3 som nettdater laster ikke opp profilbilde.
- Ved partnersøk er dette noen av tingene som kan være avgjørende: barn, røyking, alkoholforbruk, politiske syn, religion, utdannelse og rase.
- 9 % av nettdatere er registrert på 3 eller flere datingtjenester.
- Av alle som har en nettdatingprofil er 51 % i et forhold, kun 21 % er faktisk single og 11 % er gifte.
- Den gjennomsnittlige tiden fra frieri til giftemål er mye kortere når to møttes på Internett enn personlig.
- Kvinner med profilbilde får dobbelt så mange henvendelser som de uten bilde.
- 44 % av nettdatere over 25 år har barn.
- 90 % av aleneforeldre foretrekker å date andre single aleneforeldre.
- 50 % av forhold startet via Internett ender også på nettet via e-post.
- Kvinners største frykt når det gjelder nettdating er å møte en seriemorder, mens menns største frykt er å møte en overvektig kvinne.
- Omtrent 52 % av alle nettdatere er menn, mens 48 % er kvinner.
- Studier viser at kvinner blir mest tiltrukket av en mann dersom han har på seg blått på første stevnemøte.

Når du bør ane ugler i mosen

1. Et bilde sier mindre enn tusen ord

Om du er på en datingtjeneste og kikker rundt på profiler legger du kanskje merke til at det er mange som ikke har tenkt noe særlig over hvordan de representerer seg selv. Eksempelvis kan man komme over skurrede bilder, bilder uten ansikt eller bilder på for lang avstand så man ikke kan se personen. Ser man slike profilbilder begynner man å lure på om personen prøver å skjule noe. Det kan vel ikke være så vanskelig å få tak i et ordentlig bilde, da de fleste nå til dags har en smarttelefon med kamera? Vær også litt bevisst på modell lignende bilder, da det er mange som bare finner et bilde på nettet og later som det er dem. Med så mange nyhetsoppslag om mennesker som har blitt svindlet på nettet, er det beste å ha et ordentlig bilde så andre tar deg seriøst.

2. Dategalningen

Noen gang fått meldinger som bare sier hei eller hva skjer? Endel nettdatere ønsker bare å komme i kontakt med flest mulig og nærmest spammer andre med meldinger. De sender en fellesmelding til profiler de kommer over, også kalt klipp og lim metoden. Mindretallet får vel egentlig lyst til å svare, med mindre profilen din er veldig interessant. Dersom en person virkelig ønsker å bli kjent med deg tar personen seg tid å skrive en ordentlig åpningsreplikk og gjør den personlig ved å referere til din profil. Får du en upersonlig melding kan du nærmest være sikker på at du ikke er den eneste som har blitt kontaktet!

3. Den kravstore

Det er ok å stille noen krav, men ikke å ramse opp en lang liste over alle kravene du stiller til en partner i datingprofilen. “Du må være minst 1,85 cm høy, tjene godt over gjennomsnittet og trene minst 4 ganger i uka”, skriver du noe lignende dette vil du kunne ende opp med å skremme bort en del potensielle partnere. Unngå å bruke uttrykk som “jeg trenger” og “jeg takler ikke” da andre vil kunne føle at de vil være umulig å leve opp til dine standarder. De fleste ønsker ikke å bli kjent med noen som fra dag én virker altfor kravstore. Det vil mest sannsynlig bare ende i en stor skuffelse for begge parter.

4. Den ignorerende

Noen gang kan det virke som at enkelte ikke leser profilen før de sender en melding eller rett og slett ignorer personens interesser eller ønsker. Oppgir man at man ønsker å treffe en mann mellom 20 og 30 år i nærheten av Oslo er det lite hyggelig å få meldinger fra menn på 60 år fra Nord-Norge. Hva får en til å tro at man er interessert i en som kunne vært faren sin og som åpenlyst overser dine interesser? Du er høflig og avviser på en hyggelig måte, men får bare surt svar tilbake. Nei takk, unngå heller å svare så de kanskje tar et hint!

5. Den hemmelighetsfulle

Har dere sendt meldinger frem og tilbake i en god stund vil kanskje det naturlige være å ta steget å møtes i virkeligheten. Ønsker ikke personen å skype, bruke web cam eller telefon og unngår temaet fullstendig, virker det som det er noen ugler i mosen. Det får deg til å lure på hva det er denne personen egentlig vil. Enten er han for sjenert eller så er han ikke den han utgir seg for å være.

6. Fyllekongen

Dere bestemmer dere for ta praten videre bort fra siden og gir telefonummeret til hverandre. På fredagskvelden ringer han plutselig og han er full som en alke. Du tenker at han mest sannsynlig har vært på vorspiel med kompisene så det gjør deg ikke så mye. Men så avtaler dere å møtes i virkeligheten og der møter han opp beruset. Man vil da kunne trekke en av to konklusjoner; 1. han er så sjenert at han må drikke alkohol for å manne seg opp. 2. han er en partyløve som drikker for mye. Uansett – fylleringer han første gang er det lureste kanskje å droppe hele fyren.

7. Vinglepetter

Det blir avtalt et møte og han sier en time før at han ikke kan allikevel. Dette skjer gang på gang og han får aldri bestemt seg. En annen kan kun snakke på telefonen til faste tidspunkt. Dette viser enten at 1. han har en meget krevende jobb som tar mye tid eller 2. han er ikke så singel som han skal ha det til. Dersom daten kun vil du skal ringe på bestemte tidspunkt og ikke til fasttelefonen er det høy sannsynlighet for at han allerede er i et forhold.

8. Løgneren

Du har fått god kontakt med en person og ser allerede for deg at han kan være “the one”. Plutselig får du en e-post der han tilstår; profilbildet er egentlig ikke av han og han er 10 år eldre, men det gjør vel ingen ting i og med at dere har fått så god kontakt? Vær på vakt, det er mange der ute som faktisk gjør dette. Det viser seg at 81 % av alle nettdatere misrepresenterer seg selv i profilen. De har troen på at det er det indre som teller og lyver dermed om enkelte ting for så å erkjenne løgnen etter hvert som man har blitt bedre kjent. Men nei, nei, nei. Det er er ikke greit å lyve.

Hva slags bilder kan man ha i profilen?

Bilder med kompiser / det motsatte kjønn

Folk lurer vel generelt på hvorfor du har med andre på bildet og om personene vet det er bildet av dem på en datingside. Vil han vise at han er populær blant jenter?

Festbilder

Det vil kanskje være fristende å legge ut festbilder for å vise hvor morsom du er å være med. Bilder med rumpa i været og festens midtpunkt er muligens ikke det mest attraktive hos det motsatte kjønn så tenk deg om før du legger ut bilder. Hovedpoenget er å vise personligheten din. En øl, et glass vin, en konjakk i hånda, kan være ok, men spørs hva slags person du er. Det er greit med et festbilde så lenge det gir et godt inntrykk av deg og din personlighet.

Bilde som barn

Du tenker kanskje det vil være søtt å legge ut bilder hvor du var fem år, men hvem var vel ikke nusselig da de var små? De som se på profilen din vil neppe ha interesse av å se babybilder av en de ikke kjenner personlig. Selv om du var søt da du var 5 år betyr ikke det ikke at du fortsatt er det.

Nyere bilder vs gamle bilder

Hvor langt kan man gå tilbake i tid før du virker uærlig? Det er klart man ønsker å vise sine beste trekk og kanskje det er et bilde fra 2001 du er fornøyd med- men å være uærlig med utseende kan slå tilbake på deg. Hva om du har snakket lenge med en person og dere avtaler å møtes og du ser helt annerledes ut i virkeligheten? Ikke lyv med bildene. Er du usikker på om et bilde er brukbart, spør en kompis om det er greit å bruke det.

Lettkledde/ badetøysbilder

Om man skal legge ut bilder hvor du har mindre klær, gjør det i en sammenheng hvor du forteller noe om deg selv. Et bilde hvor du surfer i australia kan være ok.

Selvbilder «selfies»

Det finnes flere typer “selfies” – prøv å være helt naturell når du tar et selvbilde, helst med noe interessant i bakgrunnen. Ikke ta bildet på doen. Da ser du som en selvdigger! Forresten er det ekkelt, få mennesker ønsker å vite hva du driver med på oden.

Et selvbilde skal framheve de vakre trekkene av ansiktet ditt, så det er også meget viktig med godt lys. Ikke bruk altfor sterk lys mot egen ansikt, prøv å leke med lys og skyggen, til du finner det beste for seg. Du skal alltid ha en ide bak selvbildet, bakgrunnen skal være interessant. Ellers kommer folk til å oppfatte deg som framhever bare lepper og et “sexy blitkk” som utseendefokusert. Selvfølgelig er det lov med litt photoshop etterpå, men ikke lek med effektene for mye – det holder med forskjellige belydning og kontrast.

Hvordan bli en god nettdater

Finn datingtjenesten som passer deg best

Det finnes et hav av ulike datingtjenester så det finnes noe for enhver smak. Før du går i gang med nettdatingen, still deg selv spørsmålet; hva ønsker jeg å oppnå med datingen? Ønsker jeg en livsledsager? Et uforpliktende treff? Nye bekjentskaper? Det er viktig å finne ut av dette slik at du melder deg inn på riktig type datingtjeneste. Dersom du kun ønsker et kortsiktig forhold eller en såkalt one night stand, vil nok ikke mainstream datingsider som fokuserer utelukkende på kjærlighet passe deg. Dersom du har gått deg vill i jungelen av datingsider kan du få en oversikt over noen av de største i Norge her.

Prøv ut flere enn bare èn tjeneste

Er du seriøs i letingen kan det være lurt å utvide horisonten ved å registrere deg på flere sider. Det blir som at man henger i ulike sosiale omgangskretser ut i virkeligheten; man treffer og er i kontak med ulike mennesker. Er du medlem på en av de største datingsidene kan du gjøre det lurt i å også melde deg inn på en mindre side, gjerne en nisje tjeneste.

Unngå å skryte for mye av deg selv

Dete gjelder både i profilen din og når skriver med andre. Ingen liker en skrytepave. Hvis du har en lang merittliste over ting du har oppnådd, ikke skriv dette på profilen. Spar heller dette til senere samtaler eller stevnemøter.

Ikke vær for pågående

Vær forsiktig med å ta kontakt via chat eller Instant message første gangen. For noen kan dette nemlig virke litt skremmende og intenst. Mange ønsker gjerne å sjekke ute profilen først og tenke over hva de skal si. Start derfor kontakt enten gjennom melding eller ved å sende gave eller en flørt dersom siden tilbyr disse funksjonene. Etter at dere har fått i gang en samtale må en også passe på å ikke være for pågående da man lett kan virke masete. Ikke skriv på nattestid, men heller på dagen eventuelt kvelden. Husk på å ikke bombardere den andre med meldinger. Får du ikke svar med en gang, vent, ikke skriv 5 meldinger på rad. Vær heller tilbakeholden slik at du ikke virker for desperat.

24-timers regelen

Skriver dere over mail eller meldinger må man huske på å ikke bruke for lang tid på å svare. Da kan gjerne interessen dabbe av og den andre finner heller en annen eller du går rett i glemmeboka. Benytt heller 24 timers regelen og svar innen et døgn. Dette viser du er interessert i å bli videre kjent med personen. Dersom dere begge er pålogget er det en ypperlig mulighet til å chatte eller IM hverandre der og da.

Fokuser på de små detaljene

Et godt tips når en skal skrive om seg selv er å skrive om noe som gjør at du skiller deg ut fra andre. Kom gjerne med små detaljer som kan gjøre profilen din mer interessant. Elsker du å spise soft is med jordbær strø på sommeren, sove i nyvasket sengetøy, danse til favoritt musikken foran speilet? Skriv det i profilen! Pass å ikke legg ut hele livshistorien din og hold deg til rundt 100 tegn. Tenk deg at profilen din er som en filmtrailer hvor du ikke viser hele filmen med en gang!

Skriv personlige meldinger

Mange nettdatere, spesielt menn, skriver gjerne en fellesmelding til alle med en gang. Et eksempel kan være “Hei. Likte profilen din, lyst til å prate?”. Her viser man ikke at man har tatt seg tid til å lese profilen, men bare sendt en melding som gjør ikke at en får særlig lyst til å skrive tilbake. Det beste er å skrive en egen og personlig melding til de man ønsker å kontakte. Bruk gjerne brukernavnet til personen i meldingen og spør hvordan det går, ikke bare “hei hva skjera?”, da dette virker useriøst. Hva er det med denne personen som gjør at du ønsker å bli kjent? Skrev personen noe morsomt eller har dere felles interesser? Bruk heller dette i den første meldingen samtidig som det er en ypperlig måte å få i gang en samtale. Pass på å ikke skriv en hel avhandling. Maks 50-100 ord holder i massevis.

Vær aktiv

Har du meldt deg inn på en datingtjeneste, men ingenting skjer? Det er viktig at man selv er aktiv og ikke bare venter på at meldingene skal tikke inn. Ta del i forum, diskusjoner og engasjer deg! Dette vil gjøre deg synlig for andre medlemmer og viser at du tar datingen seriøst. Ta første steget dersom du finner et interessant medlem. Skrive gjerne til flere personer, da dette øker mulighetene for at du finner en å prate med.

Vær bevisst på røde flagg

Legg merke til og vær bevisst på hva folk skriver på profilen sin. Dersom en fyr sier han hater drama, kan dette betyr at han har mye drama i livet sitt. Likeså dersom en person skrive hun er klar for å legge et forhold bak seg, vil det mest sannsynlig bety at hun ikke er over eksen enda.

Få den perfekte datingprofilen

Er du ny på nettdating og trenger tips til hva man kan skrive på profilen for å gjøre den mest mulig attraktiv? Er du allerede en erfaren nettdater, men av en eller annen grunn tiltrekker du ingen til profilen din? Her får du tips til hvordan du kan på best mulig vis kan lage profilen din og hvilke feller du bør unngå.

1. Brukernavn

Dersom du ønsker å bli tatt seriøst er det viktig å ha et bra og interessant brukernavn. Styr unna navn som hentyder til sex og virker useriøse som eksempelvis sexhunter, klarfordeg og frekk_dame. Om du er på casual datingsider vil denne type brukernavn kunne passe seg bedre, men ikke på mainstream sider. Det beste er å huske på de tre K`er; Kreativt, Kort og Kult! Ha et minneverdig brukernavn andre vil huske og som kan være med på å skape interesse for profilen din. Benytt aldri ditt ekte navn og det tryggeste vil også være å ha en egen e-postadresse du kun bruker til dating hvor du ikke oppgir personlig informasjon. Studier viser nemlig at rundt 1 av 10 av de som er på datingtjenester er scammere.

2. Profil bilde

En del av de som oppretter en datingprofil dropper å bilde eller bruker ikke tid på å finne et flatterende profilbilde. Du vil neppe få mange besøk dersom du nettop har stått opp og tar bilde i froskevinkel med web kamera så alt av dobbelthaker og skavanker kommer med. Man gjør heller ikke lurt i å velge et bilde hvor man ser bra ut, men ble tatt da man var 10 kilo lettere og 5 år yngre. Bruk et bilde hvor du får frem personligheten din, vekker nysgjerrighet, gjør at man ønsker å kontakte deg og kanskje møtes senere. Dersom du er usikker, spør venner om de synes bilde gir et godt inntrykk av deg. Du kan også få hjelp av en venn til å ta et bilde av deg hvor du smiler, er velstelt og som viser dine beste trekk. Ifølge undersøkelser er en av de viktigste elementene på en datingprofil fotoalbumet. Så legg derfor til flere bilder som viser deg i ulike situasjoner og vinkler. Et godt tips er å ha bilder som viser din personlighet og interesser. Er du glad i å være ute i naturen kan du jo legge til et bilde fra en gang du gikk på fjelltur. Det viser seg at 81 % av de som nettdater misrepresenterer seg selv, så om du ønsker å treffe den rette er det bra å vise hvordan du virkelig ser ut så det ikke ender i skuffelse om dere møtes i virkeligheten.

3. Lokasjon

Mange som dater på nett ønsker å treffe noen i nærheten av der de bor. Dersom du bor i et annet land er det bedre å være ærlig og fortelle dette i profilen din. Dette vil kunne spare både deg og andre tid. Vær heller flink til å skrive hvorfor du er på siden og hva du ønsker å få ut av å være på datingtjenesten.

4. Personlig beskrivelse

Undersøkelser viser at 55 % mener en god personlig beskrivelse er det viktigste på en profil. På mange av datingtjenestene er det obligatorisk med personlig beskrivelse, gjerne med minst x antall tegn. På andre sider er det valgfritt om man vil skrive om seg selv eller ei. Uansett – en god personlig beskrivelse er alfa omega om du ønsker å tiltrekke deg de riktige menneskene til profilen din. Det beste er å ikke skrive for generelt, men å målrette seg mot de personene du faktisk ønsker å møte. Er du tiltrukket av personer som er opptatt av karriere og trening? Legg vekt på at du selv er opptatt av disse tingene i beskrivelsen din, men ikke gå for dypt inn i detaljer. Elsker du å lese bøker fra Jo Nesbø? Skriv heller at du er glad i å lese krimbøker, på denne måte forteller du ikke alt om deg selv med en gang. Nettdating er som personlig markedsføring; henvend deg til riktig målgruppe og posisjoner deg selv så tiltrekkende som mulig.

Viktig å huske på:

- Vær positiv! Dersom du har dårlige erfaringer med tidligere kjærester, nettdating eller om det generelt sett er noe du ikke liker, ikke fortell om dette i beskrivelsen. Dette vil gjøre deg mindre attraktiv da folk flest ønsker å komme i kontakt med positive personer.

- Bruk stavekontroll. Det sier kanskje seg selv, men mye skrivefeil og feil bruk av tegn vil være en turn off. Bruk av slang og forkortelser vil heller ikke gjøre profilen din særlig attraktiv.

- Unngå klisjeer. “Jeg er en snill, hjelpsom og omsorgsfull dame og familie og venner betyr alt for meg.” Lest dette før? Mulig dette stemmer, men skriv det heller gjennom eksempler! “På fritiden liker jeg å tilbringe tid med venner og familie og jobber tillegg som frivillig i den lokale hjelpeorganisasjonen”.

- Lær av andre! Ta deg en kikk på andres profiler og få inspirasjon. Er det noe spesielt som gjør at denne profilen vekket din interesse?

10 sære dating trender!

1. Spøkelsesdating

Har du prøvd nettdating, men sliter med å få frem personligheten din, eller er rett og slett ikke god på å skrive? Den nye trenden innen nettdating er å hyre inn en dating ekspert eller en annen person til å være deg på nettet. Dating eksperten vil bruke din e-post, lage en god profil og kontakte potensielle partnere og utvikle en dialog for deg. Dette kan være en bra måte å komme inn i nettdating verdenen, men man må være obs på at det kan skape vanskeligheter dersom det avtales personlig møte. Kanskje den andre personen vil skjønne at det ikke var deg de snakket med og det kan oppstå klein stemning. Uansett – selv om det ikke er et ekte spøkelse, er det fortsatt litt nifst!

2. Flyplassdating

I USA dukket det nylig opp en datingside for mennesker som skal ut å reise, meetattheairport, som allerede har fått tusenvis av medlemmer verden over. Vet du at du har god tid til neste fly går eller må mellomlande og transfertiden er lang, kan du registrere deg på siden, oppgi personlige detaljer og finne en match som også trenger å slå ihjel tiden på flyplassen. Vi kan vel kalle denne formen for dating noe av det tryggeste – dere har begge vært gjennom sikkerhetskontroll og full ID sjekk!

3. Omvendt pendling

Er du lei av mannfolkene i ditt område? En ny trend i USA, kalt omvendt pendling, har vært spesielt populært i New York det siste året. Kvinner i New York hevder de var lei storbyguttas umodenhet og fokus på eget utseende, og begynte derfor å ta tog eller buss ut av storbyen for å finne mer modne og hyggelige menn. Kunne du tenke deg å bruke over en time på buss og bruke penger på billett for kanskje å være heldig å møte mannen i ditt liv?

4. Gå på datingskole

Dette høres muligens litt rart ut for noen, men er faktisk ingen dårlig ide. Flere har begynt på egne datingskoler eller kurs for å lære seg kunten å date. For noen gjelder det kanskje å komme ut i “gamet”, mens andre hvordan man kan få et langsiktg forhold til å vare. Prikken over i`en her vil være å ha hjemmelekser bestående av å sjekke opp den lokale kassedama.

5. Dating som kunstverk

En kunstner i Ukrania kom på den briljante ideen om å være matchmaker. Hans kunstutstilling bestod av vakre kvinner som lå fredelig å sov. Menn kom inn på utstillingen gratis og kunne kysse hvem som helst av kvinnene som lå å sov. Høres nesten ut som i et eventyr. Det var kun en hake – mennene måtte skrive under på en kontrakt som sa at dersom de kysset en kvinne og hun åpnet øynene, måtte mannen gifte seg med henne. Muligens ikke den mest ideelle måten å treffe drømmepartneren, men den får iallfall et poeng for kreativitet!

6. Bygg din egen drømmepartner

Har du noen gang spilt dataspille The Sims hvor du bygger drømmehjemmet ditt og lager egne karakterer? Nå finnes det også en side på nettet hvor du kan bygge drømmepartneren din. Alt fra kroppsbygning, hårfarge, ansiktshår og klesstil kan du selv sette sammen. Datingtjenesten hevder så at de kan hjelpe deg med å møte drømmemannen din ved å finne matcher som ligner personen du laget. Denne trenden baserer seg kun på utseende, så om dette er viktig for deg vil dette kunne passe ypperlig, selv om det høres litt usannsynlig ut.

7. Diskriminerende dating

Det finnes allerede flere datingtjenester på nettet som diskriminerer basert på utseende. Datingsider for pene mennesker, tynne mennesker, store mennesker, you name it. Nå arrangeres det også ulike dating arrangementer, ikke ulikt fra speed dating, som også diskriminerer. En arrangør i New York holdt nylig et event kun for slanke mennesker, hvor de gikk så langt at de sjekket størrelsene på klærne i døra. Ville nok ikke syntes det var så hyggelig om noen sjekket om jeg virkelig bruker str. 38.

8. Liksom-kjæreste

I USA kan man nå leie seg en kjæreste! En egen tjeneste tilbyr nå betal-for-en-kjæreste, hvor jenter mot betaling utfører typiske kjæresteting som å bli med på kino, middager og være date i et bryllup. Noen spesielle hendvendelser fra menn har blant annet vært å være kjæreste på Facebook i et år eller å slå opp via tekstmelding (for å kunne vise kompisene at de faktisk hadde kjæreste? Høres rart ut). En singel mann et sted i USA har også startet en egen business hvor han utfører kjæresteting. Han kan for eksempel bytte bildekk, skrifte lyspære og fikse vasken.

9. Dating via spill

Det finnes hundrevis av online spill og spill apper til mobilen. Et spill som har vært meget populært på mobilen er WordFeud. WordFeud er spillet som ligner på Scrabble, et ordspill hvor man spiller mot enten venner eller ukjente. i USA var det et par som var ukjente for hverandre som begynte å spille og ved å benytte chattefunksjonen startet en samtale. En samtale første til e-post utveksling og et år senere giftet de seg. Det finnes flere spill der ute hvor du kan spille og chatte med fremmede samtidig. Noe for deg?

10. Ansikts matching

Lyst til å date en som ligner på deg selv? Altså, utseendemessig? En amerikansk datingside spesialiserer seg nemlig på å matche menn og kvinner med lignende ansiktstrekk. Ifølge personen bak nettstedet er det å finne en partner som ligner på en selv basisen for menneskelig tiltrekning. Selv om det ikke finnes tilstrekkelig forskning som beviser dette kunne det jo vært interessant å prøve. Men usikker på hvor hyggelig det hadde vært om andre trodde jeg datet broren min.