Registrer deg gratis nå!

Jeg er en:
videre »

SEXLEKETØY? Ja takk!

Du har tatt en viktig avgjørelse. Du har valgt å dypdykke inn i den komplekse verden av fantastiske sexleketøy.
Du stiller kanskje deg selv noen spørsmål: “Hva i svarteste skauen gjør jeg nå? Hvilket sexleketøy passer best for meg? Hvilket sexleketøy passer best for partneren min? Er det et sexleket der ute som passer best for sexstillinger jeg liker best?” Å kjøpe eller ikke kjøpe, det er spørsmålet.Sexleketøy kommer i mangfold - de lages i forskjellige størrelser, former, farger, teksturer og med forskjellige funksjoner. De er tilgjengelige for menn, kvinner og par; og alle de forskjellige typene er kapable til å utløse olympiske orgasmer som hentes fra dypt inne i deg, på alle måter du kan forestille deg - og alt dette i ditt eget hjem. Siden det er så mange typer sexleketøy der ute, kan det være et mareritt å finne det mest effektive for deg. Å pløye seg gjennom utallige nettsteder i håp om tilfeldigvis å støte på det perfekte leketøy, kan bli kjedelig etterhvert, og vare veldig lenge.Selvfølgelig kan du ha like stor flaks som herr Frilund fra Bergen, hobbyfiskeren som i april 2014 fant en dildo i magen på en av torskene han fisket opp, men jeg ville ikke satt for mye penger på det. Dessuten er det kanskje litt…ekkelt.

Det ultimate sexleketøyet

Uansett, prosessen med å finne det ultimate sexleketøyet starter ofte med innrømmelsen av at kvinner har ulike stimuleringspreferanser - dette er grunnen til at sexleketøysprodusenter skaper en så stor variasjon av leketøy for dem. “Noe for alle” er det noe som heter, og både på design og funksjonalitet så stemmer dette. Alle kategorier innen sexleketøy har, innen sitt felt, et stort utvalg som gir forskjellige typer stimulering. For kvinner, om du spør deg selv hva slags stimulering du foretrekker og hva du er tent på; klitoris, vaginal, eller begge deler - så setter du navn på dine personlige preferanser, og setter deg i en posisjon der du kan spare både tid, penger og krefter. Også slipper du å fiske.

Sexleketøy for kvinner

Soloaktivitet for kvinner

Sexleketøy som du kan bruke alene er delt inn i tre spesifikke kategorier: klitorisvibratorer, G-punktdildoer, og leketøy for dobbelstimulering.

Klitorisvibrator
Klitorisvibratorer kommer i mange former, størrelser og styrker. Siden klitorisen sitter eksternt på kroppen, er det mer sannsynlig at kvinner er mer kjent med den enn med G-punktet. Klitorisen ser ut som en liten, rosa hump på toppen av vaginaen. Mange kvinner elsker sensuell stimulering av klitoris, og dette er ofte den letteste måten å oppnå en klittastisk orgasme. Klitorisvibratorer kan gjerne være små egg eller det man kaller ‘bullets’ som sitter godt i håndflaten, og som er en god reisepartner, siden de er små og enkle å håndtere - og de passer perfekt for en nybegynner på leketøysfronten. Finn et ‘Love Egg’, en ‘Silver Bullet’ eller en ‘Bunny Bullet’.

Minivibrator
Minivibratorer er også et godt alternativ for klitorisstimulering. Disse er som regel 10-12 cm lange, diskret, sterke og kan ofte tåle vann. Titt og ofte kommer disse fantastiske klittvibratorene med teksturert overflate. ‘Rabbit Dancer’ f.eks., er en standard mini-vibrator, men kommer med myke ribber som glir over hodet av vibratoren og gir unike former for tilfredsstillelse. Og selvfølgelig, for ikke å glemme ‘Pocket Rocket’, som var en av de originale minivibratorene, og som fortsatt er en av de beste. Liten, diskret, stille og med én styrke. Veldig enkel, og veldig effektiv.

Massasjestav
Diskret er et nøkkelord for alle disse, for det kan være flaut å bli oppdaget med en klittstimulator i veska, men en massasjestav kan være helgarderingen. Disse er ganske effektive. De er designet med et stort vibrerende hode, og produserer som regel mange nivåer av styrke, så den som bruker den kan justere hvor fort den skal vibrere eller pulsere. Disse er selvfølgelig også fantastiske staver for hele kroppen, og brukes ofte for terapeutisk massasje, så du har en god unnskyldning når noen titter i veska di. Gode massasjestaver kan være ‘Hitachi Magic Wand’ og ‘Wanachi Vibe’.

Penetrering
Hvis du foretrekker penetrering, trenger du en dildo, en dildovibrator eller et leketøy for G-punktet. Noen liker brede og korte dildoer, andre foretrekker lange og tynne dildoer. De aller fleste liker noe midt i mellom, men det handler om personlige preferanser. Dildoer ser ofte ut som ekte peniser, og er derfor konstruert med en ideell form og størrelse. På denne måten kan en kvinne som vil ha det beste en penis kan tilby, finne sin perfekte dildo. Kvinner kan lære om sine beste nytepunkter, og opprettholde smaken av ekte og, selvfølgelig, uovervinnelig Sex. ‘UltraReal’, ‘Slim Blue Guy’ og ‘Jelly Dildo’ er alle eksempler på ideelle peniskarakteriske dildoer, med muskulært penishode, sener og blodårer som subtilt gir en spennende overflate, små og store kurver i skaftet, og noen ganger til og med baller som eksternt stimulerer vaginaen når skaftet er helt inne. I tillegg til disse dildoene, har du dildoer som vibrerer. De gir en følelse av sexstimulering, men gir også noe ekstra som ikke vanlig penetreringssex kan tilby. Jenter, en vanvittig deilig pikk: ‘The Emperor’ - en herlig kompanjong for alle, med naturlig utseende og ideell form. Du kan også finne mer dramatisk vibrerende dildoer hvis du føler deg enda mer eventyrlysten. ‘The Gigolo’ og ‘Bulbplicity’ er gode eksempler.

G-punktdildoer
G-punktdildoer er mer populære enn noensinne. En del mennesker vet ikke helt hvor G-punktet ligger, men du vet hva som føles godt, sant? Akkurat! Leketøy for G-punktet føles magisk, og de kan hjelpe deg å finne ditt magiske punkt, noe som også gjør selve sexakten bedre for mange kvinner. Det finnes mange design og stiler også her, men de fleste kvinner rapporterer at de foretrekker vibrerende lekteøy for G-punktet, med tynnere og lengre skaft. ‘Ultimate G-Spot Wand’, ‘Quicksilver G-Spot’ og ‘G-Spot Wiggler’ er gode eksempler på leketøy som finner de hemmelige stedene.

Dobbelstimulering
Dobbelstimulering betyr akkurat det, stimulering to steder, det beste fra to verdener, klitoris og G-punkt. Disse leketøyene koster som regel mer enn en gjennomsnittlig vibrator, dildo eller vibrerende dildo, men prishoppet kan som regel rettferdiggjøres når du ser nytelsespotensialet. Disse leketøyene kan ha vibrerende klitoriskilere, energiske skaftvibrasjoner, roterende kuler, og roterende skaft. ‘The Vibe Rabbit’, ‘Beaver Vibe’ og ‘Great King’ er deilige produkter til samlingen. Er du ny, lærer disse deg alt om tempo og intensitet, fordelaktige stimuleringsvinkler og penetrasjonsdybde, og fordelene med direkte og indirekte kontakt. I tillegg har de fleste av disse leketøyene en type kontroll som lar deg skru av og deaktivere funksjoner som ikke du får så stor nytelse av, så du kan få det akkurat som du vil.

Sexleketøy for menn

Soloaktivitet for menn

Strokere og fleshlight
Menns muligheter er kanskje ikke like tekniske som kvinnens, men det finnes mange leketøy som er gode for menn, det være seg om det er for å trene utholdenhet eller for større nytelse.Det mest vanlige er ‘strokere’ eller vaginakopier (‘lommedåser’ eller ‘fleshlight’ for de aller mest avanserte). Disse er smarte, små verktøy som har en tunnel med forskjellige typer tekstur som øker nytelsen. Disse tunnelene kan gi forskjellige sensasjoner - du kan få strokere som gir følelsen av å bli runket, og du kan få strokere som gir deg følelsen av en deilig og våt blowjob. I tillegg har du også Monkey Spanker-vibratoren som festes på penisen din og gir deg en følelse av at noen sitter der nede og leker med deg. De fleste strokere har et spesifikt design fra sin leverandør, men har du lyst på noe realistisk finnes det massevis av vaginakopier der ute, for et sexrunk som ligger tett opp mot ekte vare.

Prostatamassører
Ofte beskrevet som mannens G-punkt, er prostataen en kjertel som kan føles 5-6 cm inne i analen. Når denne blir stimulert, kan onani bli enda bedre og til og med lede til en håndfri og intens orgasme. Det finnes prostatamassører i alle fasonger og størrelser, og disse er anatomisk skreddersydd for å stimulere kjertelen, og er den perfekte måte å utforske ditt p-punkt. Noen av disse vibrerer også. ’Lelo Billy’, ‘Aneros Progasm’ og ‘Njoy Pure Wand’ er alle massører som gjør jobben!

Sexleketøy for par

Paraktivitet

Penisringer
Ringer for ereksjonsforstørrelse, eller penisring som de fleste kaller det, har alltid spilt en stor rolle i mannens seksuelle aktivitet. Ikke alle menn har brukt, eller hatt behov for å bruke, en av disse; men de fleste har vurdert dem som et alternativ - selv bare for nysgjerrighetens skyld. Penisringer hjelper menn å opprettholde sunnere, bedre ereksjoner som øker stimuleringen for kvinnen, spesielt de kvinnene som liker en tykkere penis. I senere år har sexleketøysleverandører bestemt seg for å legge til vibrasjon i penisringdesignet; en stor eller liten vibrator festet til selve penisringen. Når en mann penetrerer en vagina til sin sexpartner, vil vibratoren da komme i direkte kontakt med kvinnens klitoris. Derfor har du to klare fordeler: mannen kan oppnå en deilig ereksjon og større sensitivitet fra hvor trang ringen er. Kvinnen opplever en mye ‘fullere’ følelse fra den tykkheten ringen skaper OG får klitorisstimuli fra vibratoren samtidig. ‘Orbit Ring Vibe’, ‘Clitoris Flicker’ og ‘Little Digger’ er tre gode valg med dagens teknologi, de er enkle å bruke og enkle å rengjøre, og om innovasjonen i dag er en pekepinn på hva som kommer, så har penisringen en glitrende fremtid.

Hånd- og FingervibratorSå er det deg da, kjære forspill, vi har ikke glemt deg. For å gjøre forspillet så deilig og oppbyggende som overhodet mulig, så finnes det hånd- og fingervibratorer som hjelper med å oppnå et eksplosivt klimaks. ‘Magnificent Vibrating Glove’ er, som navnet tilsier, en hanske, som vibrerer i hver finger. På en delikat måte kan du levere pulserende vibrasjoner til brystvorter, ryggmuskler, lår og klitoris. Et annet forslag er en ‘Fukuoku 9000’ som også elektrifiserer hver eneste beføling helt fra starten. Hvis sexleketøyet er vanntett, så kan du også bruke det for vannsex.

Bondage-leketøyEr du på den mer eksperimentelle og dyriske siden av akten, i Bondage-land, så finnes det uendelige muligheter innen leketøy. Pisker, remmer, tape, lær, gags, halsbånd - alt som kan tenkes for litt leken uskikkelighet. ‘Bondage Tape’ er en god start for nybegynnere som bare vil eksperimentere litt, og det samme er ‘Hand Cuffs’ hvis du vil arrestere partneren din for uskikkelighet. Er du mer viderekommen, finnes det mye ‘BDSM Kits’ og ‘Bondage Kits’ med det utstyret du måtte ønske deg.

Sexleketøy historien

Sexleketøy har blitt en utømmelig kilde av lek og moro, og det som er nevnt ovenfor er bare en bitteliten del av det som finnes tilgjengelig der ute. Har du en fantasi, eller en drøm, eller noe spesielt du liker? Kanskje noen fetisjer bare du og din sexpartner vet om? Du finner noe som tilfredsstiller behovet ditt. Garantert.Har blitt en utømmelig kilde, skriver jeg, og kanskje du synes at alt dette med sexleketøy blir litt for moderne og rart? Da skal du vite det, kjære deg, at man har funnet dildoer som er over 6000 år gamle. I Bibelen står det at jorda er 6000 år gammel, i motsetning til hva vitenskapen sier. Kanskje de følte, allerede da, at jorda først ble verdt å regne da sexleketøyene kom inn i bildet? Da bør det være gode saker, så prøv deg litt frem - det kommer du ikke til å angre! Og hvis du trenger enda flere tips om sexleketøy så burde du sjekke ut vårt erotikknett intervju med daglig leder Terje Presthus.