Registrer deg gratis nå!

Jeg er en:
videre »

Flirtfair spør, erotikknett svarer

Daglig leder fra erotikknett.no Terje Presthus i intervju med flirtfair.no.

Om du vil kose litt ekstra med deg selv, eller om du vil prøve ut nye ting med din sexpartner - Sexleketøy blir ofte brukt for å oppleve en bedre orgasme. I dag finnes det utrolig mye å velge imellom og det er rett og slett ikke lett å vite hva man skal velge hvis man er nybegynner. Derfor har vi fra flirtfair.no snakket med Terje Presthus som er daglig leder hos erotikknett.no. Han forteller blant annet hvilke sexleketøy som er mest populær blant norske menn og kvinner, om han tester ut sexleketøyene han selger selv, og hva man burde passe på når man handler sexleketøy.

1. Erotikknett fremstår som en av norges største sexleketøybutikker i Norge og er etablert på markedet siden 1999. Er det enklere å selge erotisk tilbehør i dag enn det var for 15 år siden?

Terje: Både ja og nei.Folk er blitt mer åpne for sexleketøy og sortimentet er mye mindre "porno" i dag enn det var for 15 år siden, samtidig er folk blitt mye mer kvalitetsbeviste og våger å stille krav.Tidligere var det slik at kunden handlet, så hørte vi aldri noe mer fra han/henne, man trengte knapt noen kunnskap om produktene man førte.Nå handler de og sender gjerne feedback i ettertid, både positiv og negativ.Så man kan si at kundegruppen er blitt større de siste 15 årene, men kravet til kunnskap og kundeservice er også økt betydelig.

2. Hvilket sexleketøy selges best blant norske menn og kvinner?

Terje: Blant menn er det definitivt Fleshlight i forskjellige utgaver.Blant kvinner er det fortsatt forskjellige rabbit vibratorer. Serien vi fører med "happy rabbit" vibratorer har vist seg ekstremt populær.Foruten, naturligvis, par-vibratoren we-vibe.

3. I nettbutikken selger dere rundt 50 forskjellige silikon-vibrator og menn og damer kan få alt fra dildoer og penisringer til sexy kostymer, erotiske filmer og mye mer. Hvilke råd har dere for en nybegynner som kanskje har litt vanskeligheter å velge da det er så mye å velge i?

Terje: Begynn med noe lite og ikke alt for dyrt.Bli kjent med sin egen kropp og finn ut om man ønsker vibrasjon eller ikke, utenpå eller på innsiden.Så når man har en bedre forståelse av hva man faktisk liker, gå for noe dyrere som er mer spesialtilpasset de behovene man måtte ha.Å brenne av 1000 vis av kroner på noe som bare blir liggende i skuffen har ingen hensikt.

4. Av og til dukker det opp varslinger om at hyppig bruk av sexleketøy kan være helseskadelig. Hvordan ser jeg som nybegynner om et sexleketøy er av god kvalitet og når kan bruken være skadelig for meg?

Terje: Tidligere innholdt enkelte produkter eftalater, dette skal nå ikke lenger være tilfelle, så du skal ikke behøve å bekymre det for slikt i utgangspunktet.Vi anbefaler å benytte seg av produkter som er laget i silikon, de er gjerne litt dyrere, men så er også kvaliteten høyere.Det er ingen farer ved å benytte sexleketøy ofte.

5. Hvor langt levetid har et sexleketøy ut fra deres erfaringer og hvilken tips har dere for våre brukere om hvordan sexleketøy renses og oppbevares best?

Terje: Levetiden varierer kraftig og henger gjerne sammen med pris.De rimeligste produktene holder kanskje bare 6 måneder, en ordentlig vibrator bør holde minst et par år og en dildo i silikon bør holde resten av livet. Det som er viktig, er å ikke oppbevare vibratorer med batteriene i. Det tapper batteriene, batteriene kan begynne å lekke og i sjeldne tilfeller kan det skade motoren. Det andre som er viktig, er å oppbevare produkter av forskjellige materialer adskilt, dette gjelder spesielt produkter av jelly, TPS , loveclone, cyberskin osv. Disse forskjellige materialene kan nemlig reagere med hverandre og smelte sammen. Med produkter i ren silikon er ikke dette noe problem.

6. Hvordan velger dere ut varene dere selger?

Terje: Vi følger med på trender i utlandet, besøker messer og tar inn mindre sendinger med produkter som ser spennende ut.Holder de tilfredsstillende kvalitet, så legger vi de ut i nettbutikken.

7. Er det mer kvinner eller menn som handler sexleketøy?

Terje: Vi opplever at det er ganske 50/50 om det er menn eller kvinner som handler sexleketøy.

8. Et litt personlig spørsmål, tester dere ut nye sexleketøy selv?

Terje: Vi tester ut noe, men i all hovedsak lar vi andre mennesker, det kan fks. være bloggere vi samarbeider med, teste ut nye produkter dersom vi mener det er behov for det.Vår erfaring er at det er bedre, siden vi da får en fullstendig upartisk anmeldelse... vi har stadig sendt sexleketøy til testing som etter å ha blitt slaktet, aldri dukker opp i nettbutikken vår.

9. Hva er sexleketøytrenden for 2014?

Terje: Sexleketøy for par har vært trenden i flere år nå og det er ingenting som tyder på at det skal endre seg.Leketøy som bar par benytte sammen og/eller på hverandre, det være seg med fjernkontroll eller produkter som faktisk skal benyttes når man har sex. Typiske eksempler på dette er we-vibe som akkurat er kommet i generasjon 4, etter å ha vært en best selger i flere år.

10. Dere har 15 års erfaring med sexleketøy – hva er det morsomste dere har opplevd i gjennom disse årene?

Terje: Det er ikke mulig å trekke frem en enkelt hendelse som er den morsomste opplevelsen.Vi startet med dette fordi det som fantes av sexleketøy og sexbutikker i 1999 etter vår mening var for dårlig, så hver gang vi får en e-post med ros og historier om hvordan kunder har opplevd å få et bedre sexliv, ser vi at vi gjorde rett.DET er det vi syntes er mest morro.

Tusen takk for intervjuet Terje!

Du vil lese mer om sexleketøy ? Her er det noen interessante fakta om sexleketøy for kvinner, menn og par. Ved siden av det kan du også bla gjennom vår erotikk-ordbok hvor du finner forskjellige tips og råd.